Crémant bubbels drink je bij…

Waarbij jij dat wilt natuurlijk. Want zo is het gewoon. Maar als je de crémants een beetje leert kennen, ontdek je de veelzijdigheid van deze bubbel al snel.

 
Foodpairing & bubbels

Door de diversiteit in smaak en de door de gebieden waar ze gemaakt worden, zal je zien dat je ze geschikt zijn voor allerlei momenten en fantastisch kan combineren met eten. Als je een beetje van eten en bubbels houdt, dan kan je hier eindeloos mee bezig zijn. Dusssss, create your own moment!

 
Typisch uit de streek 

Bij de crémant is het leuk om te weten uit welk gebied deze komt en wat daar de streekgerechten of eet- en drinkgewoontes zijn. Zoals bijvoorbeeld in de streek de Jura. Uit dat gebied komt de typisch Franse kaas Comté, die (licht)pittig met een zoetje kan smaken. Daar kan je best een rijke bubbel naast zetten. Ook drinken ze daar crémant met een scheut Macvin een lokale likeurwijn.  

 
Ligging van het gebied 

De crémants uit de Limoux komen uit een gematigd mediterraans klimaat door de ligging tussen de mediterrane en de oceaan. Er is veel zon en regen door het hele jaar waardoor je frisse en volfruitige bubbels. Fantastisch om daar natuurlijk ook mediterrane gerechten bij te eten. En zo gaan bubbels waar druiven van ziltige grond komen met ook ziltige tonen heel goed met schaal- en schelpdieren, bijvoorbeeld uit de Loire of de Bordeaux. 

 
Smaken matchen

Daarnaast combineer je uiteraard op basis van smaak. Licht met licht, stevig met stevig. Smaken moeten dicht bij elkaar komen, zodat je zowel de smaak van het eten als van je bubbels goed blijft proeven en deze elkaar zo beter tot uiting laten komen. Bijvoorbeeld:

  • Een frisse fruitige bubbel gaat goed met lichte hapjes. Verschillende soorten sashimi kan je aan denken. Maar ook een lekkere antipasti plank. 
  • Een bubbel met tonen van toast en brioche kan je prima wat rijkere hartige hapjes bij eten. Uiteraard gaat een goede gerookte zalm op toast dan goed. Maar ook gegrilde courgette met pijnboompitten is dan smullen. 
  • Wanneer je dat fluwelige proeft van honing of amandel, denk dan aan geitenkaas met honing. Of cranberrypaté met compote. En als je een beetje lef hebt lekkere noedels met soja en cashewnoten. 
  • En vergeet niet, een crémant met een stevig bruisende bubbel, gaat uitstekend met pizza of lekkere patat met mayo. 
 
Trend of geen trend, doe eens een bubbelsarrangement

Zoals je een wijnarrangement hebt en ook steeds vaker bierarrangementen tegenkomt bij restaurants is het bubbelarrangement ook in opkomst. Bubbels kan je fantastisch opbouwen bij een diner. Start bijvoorbeeld met een frisse fruitige bubbel, en combineer dan met steeds rijkere smaken. En als toetje. Neem dan een volfruitige rosébubbel. 

Na ja, je snapt hem wel. Natuurlijk zijn er nog veel meer momenten waar een goede bubbel bij past. Houd Time to Sparkle in de gaten voor alle tips & inspiratie. 

Ben je 18 jaar of ouder?

0
Geen producten in je winkelmand