Crémant, een stevige groei!
De Fédération Nationale des Producteurs et Elaborateurs de Crémant duidt de groei en de cijfers in dit artikel.
In 2024 steeg de verkoop van crémant met 5,9%, wat neerkomt op ruim 114 miljoen flessen. De afgelopen tien jaar groeide de markt met 47%. Je kan gerust zeggen dat crémant inmiddels een vaste waarde geworden binnen de categorie van kwaliteitsbubbels. Deze stijging wordt toegeschreven aan de aanhoudende vraag naar mousserende wijnen in combinatie met de kwaliteitsverbetering en herkomstbescherming.
Een volwaardige mousserende wijn met een sterke eigen identiteit
Crémant is niet langer alleen een alternatief voor Champagne, maar een volwaardige mousserende wijn met een sterke eigen identiteit. Benieuwd naar de details? Lees het artikel op de website van de Fédération (en Français 😉 ). Je kan ook nog een keer ons artikel ‘De bubbeltrends van 2025‘ lezen, waarin we precies dezelfde oorzaken en ontwikkelen aantikken als de federation doet.
Dit soort berichten maakt ons nog trotser op onze missie en waar we nu staan: ‘Kwaliteitsbubbels toegankelijk(er) maker voor meer waardevolle momenten.’ Met een breed assortiment crémants als onderdeel van deze bubbelmissie waarin we die veelzijdigheid en identiteit van deze mooie kwalitatieve mousserende wijn laten zien.
De Fédération Nationale des Producteurs et Elaborateurs de Crémant is de overkoepelende organisatie die de producenten van crémant in Frankrijk vertegenwoordigt. De federatie werd opgericht om de kwaliteit, herkomst en reputatie van crémant te waarborgen en verder te ontwikkelen.
Meer te weten komen over bubbels? Misschien vind je dit ook leuk:
Over de productiemethode van champagne en crémant: De Méthode Traditionelle
Meer over het zusje van champagne: Wat is crémant?
Het ontstaan van mousserende wijn: De eerste bubbels komen uit de Limoux…