Duurzaam selecteren

Selecteren & inspireren

Selectie

Om zo goed mogelijk te selecteren willen wij alles weten van onze makers en hun bubbels. Daarom bezoeker we de wijnboeren en onze partners zoveel als mogelijk. We zien hoe ze werken, struinen we door de wijngaarden en stellen onze vragen. Hoe ze als producent omgaan met de biodiversiteit. Of ze gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Of en hoe ze zo zuinig mogelijk omgaan met hulpbronnen zoals water, elektriciteit en gas. Of ze biologisch en diervriendelijk werken, gebruik maken van plasticvrije materialen, lichtgewicht flessen en recyclebare verpakkingen. Maar ook of ze goed zorgen voor hun mensen en omgeving. People, planet, profit! We zijn ook zeer gecharmeerd van de, in ons geval, Franse hooggewaardeerde keurmerken en certificeringen zoals Terra Vitis en Haute Valeur Environnementale.

 

Kwaliteits- en duurzaamheidscriteria:

# Méthode traditionelle met minimaal 12- 15 maanden rijping

# Kwaliteit op basis van smaak, balans en complexiteit 

# Van passievolle makers uit Europa

# Duurzame wijnbouw

# Vegan

# Lichtgewicht flessen

# Mooie, aansprekende en eigentijdse etiketten

 

Veel wijnboeren zetten zich in voor de verduurzaming van de wijnbouw en hun sector. Veel boeren werken al volledig biologisch, zetten zich in voor de biodiversiteit, gaan over op lichtgewicht flessen, en zorgen voor zo min mogelijk waste. Door vragen te stellen op basis van onze criteria maken we inzichtelijk wat ze doen, maken we onze keuzes, en blijven we ze op dit vlak nauw volgen. 


Inspireren bewust te genieten

Wij importeren dus alleen van producenten die zich inzetten voor deze enorme transitie in land- en dus wijnbouw! We vertellen hun verhaal en wat erbij komt kijken en hopen de grote investering die zij doen zichtbaar te maken. Zo willen we inspireren om bewust te kiezen en bewust te genieten!

Heb je hier vragen over? Laat het ons weten:

Ben je 18 jaar of ouder?

0
Geen producten in je winkelmand