Specialisten

Specialisten in mousserende wijn

Champagne als grote inspiratiebron…

Mousserende wijn heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw, toen Benedictijnse monniken in St. Hilaire in Limoux de eerste bubbels creëerden. Volgens de legende proefde Dom Pérignon deze wijn, waarna hij zou hebben uitgeroepen: “Ik proef de sterren!” Dit bracht hem ertoe het recept, of misschien beter gezegd, het concept mee naar de Champagne-regio te nemen, waar de kunst van het maken van deze exclusieve mousserende wijn – en niet alleen door Dom Pérignon- tot ongekende hoogten werd verfijnd. Champagne heeft sindsdien een wereldwijde standaard gezet en imago opgebouwd en is een ongeëvenaarde inspiratiebron voor de productie van hoogwaardige mousserende wijnen volgens de Méthode Traditionelle.


… voor crémant tot bubbels over de hele wereld.

Bij Time to Sparkle delen we niet alleen een passie voor bubbels, maar zijn we ook gefascineerd door de diepe invloed van champagne op de wereldwijde wijnproductie. Deze invloed heeft wijnmakers over de hele wereld aangespoord om buiten de grenzen van Champagne te experimenteren, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van mousserende wijnen die in kwaliteit kunnen wedijveren met de beste champagnes. Te beginnen bij de Fransen zelf met hun crémants als ‘next step in line’. Of zoals wij zeggen, het aantrekkelijke zusje van champagne. 


Veranderende perceptie

Er valt nog zo enorm veel te ontdekken en te leren over de wereld van bubbelwijnen als champagne, crémant, en andere Méthode Traditionelle wijnen. Wereldwijd groeit de productie en consumptie van mousserende wijnen, en we zien een verschuiving in de perceptie ervan. Kwalitatieve mousserende wijnen zijn niet langer alleen voorbehouden aan de rich & famous. Ze hebben de interesse van een steeds grotere groep mensen. Ze zijn er in alle soorten, smaken en prijsklassen, en kunnen op elk moment van de dag genoten worden, of dat nu tijdens een feestelijke gelegenheid is of gewoon wanneer jij daar zin in hebt. Mousserende wijn is veelzijdig en past bij een breed scala aan gerechten, van brunch tot dessert.


Specialisten in mousserende wijn

Bij Time to Sparkle willen we zoveel mogelijk mensen inspireren om de schoonheid en veelzijdigheid van mousserende wijnen te ontdekken. We delen onze kennis over de nauwe relatie tussen champagne en crémant (het zusje van champagne), en alle prachtige wijnen die volgens de Méthode Traditionelle worden gemaakt. En we geven advies over hoe en waarbij jij en je gasten ervan kunnen genieten voor een optimale smaakbeleving voor het creëren van een mooi moment. Hiermee zijn wij gespecialiseerd in:

 🥂 Méthode Traditionelle wijnen

 🥂 Champagne Specialist (gecertificeerd door het Comité Champagne)

 🥂 Expert in en exclusief importeur van crémant


Wij geloven dat een goede bubbel elk moment bijzonder kan maken. Als wij je kunnen inspireren om vaker te kiezen voor een mousserende wijn van kwaliteit, en om deze zeker niet alleen bij traditionele gelegenheden te drinken, dan hebben wij ons doel bereikt.


Time to Sparkle – More quality sparkling moments

Ben je 18 jaar of ouder?

0
Geen producten in je winkelwagen.